Blog


Lepa jesen


Konec poletja ni prinesel le jutranje megle in obilja jesenskih plodov. Pravzaprav zelo uživam v tem času. Čeprav drevje rumeni, nekako diši po novih začetkih. Med poletjem sem ponovno odkrila, kako zelo rada berem. Izpolnila sem si tudi dolgoletno željo po usposabljanju iz zeliščarstva in tako dvakrat tedensko svoj popoldan namenim izobraževanju na tem področju. Zavedam se, da se s koncem zime spet vrne pomlad, z njo pa realizacije idej in načrtov, ki bodo nastali ravno v tem času, ko se vse nekako vrača vase. Tu in tam izvedem kak nastop, naj bo na poroki, pogrebu ali celo pri krstu. Približno enkrat tedensko se povzpnem na moj ljubi Rahtel. In seveda čisto po svoje veliko razmišljam. Sprašujem se, kaj vam še lahko ponudim, kaj res znam in zmorem …

Po poklicu krajinska arhitektka, v srcu pevka – mislim, da s svojim delom res uresničujem ta svoj slogan oziroma predstavitev in pri tem neizmerno uživam. Upam, da se čim več odprtih projektov tudi uresniči. Kaj več o tem pa vam povem, ko bo tako daleč.

Uživajte in imejte se radi!

Kristina Angelika

120144939_334340547810343_6611616549842948938_n

Poroke v letu 2020


Pravijo, da je letos manj porok zaradi vsem znanih razlogov. A midva z Aljažem imava skoraj vsak vikend in po novem tudi kdaj čez teden zaseden termin s takšno ali drugačno poroko. Kaj bo šele prihodnje leto! :)

Običajno naju najamejo za petje na cerkvenem delu poročnega obreda, včasih tudi na civilnem. Vsakokrat se v nama obudi najin poročni dan in v mislih ponavljava obljubo, ki sva si jo dala 30. avgusta 2014. “Lepo. Lepše in najlepše!” je bila izrečena “kritika” na poroki, ki se je zgodila letos sredi poletja na Svetih treh Kraljih na Pohorju. Res je. Vsaka poroka je lahko čudovita!

V veliko čast nama bo zapeti tudi na vajini poroki, zato ne odlašajta z rezervacijo termina! Pokličita na 031 369 514. Pa srečno!

Tina in Tomaž

Pusti, da grem


bty

Tole je razmišljanje v slovo, ki ga je že pred časom pokojna Silva Erjavec zapustila vnukinji Urški in vsem njenim:

PUSTI, DA GREM

Težko je, vem, a pusti me, da grem.

Ko pridem na konec poti

in sonce zaide mi,

nočem ne solz ne turobnosti,

saj duh moj domov hiti.

Le ne pogrešaj me preveč,

ne hodi s sklonjeno glavo.

Spominjaj se ljubezni vse,

pusti, da grem, čeprav je težko.

Vsi bomo šli na to zadnjo pot

in vsak bo krenil sam.

Tako je začrtal naš Gospod

pot proti domu vsem nam.

V osami in potrtosti srca

prijatelje osrečuj;

preženi bridkost z močjo dobrih del.

Pusti, da grem, preveč ne žaluj.

Ostal bo v prijetnem spominu – maj 2019


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tako, pa ga je konec. Meseca maja namreč. Bil je naporen mesec, pela sem na nekaj dogodkih, še posebej pa mi bo ostalo v spominu troje: bila sem krstna botra in poročna priča, obiskala sem London in končno zaključila študij ter tako postala magistra inženirka krajinske arhitekture.

Sedaj me čakajo že novi izzivi. Želim si, da bi pela še na kaki poroki, zato obljubim poseben popust za tiste, ki preberete tole objavo. Ob dogovoru za prost termin v letu 2019 nudim 20 % popust vsakemu paru, ki bo omenil besedno zvezo “OBČUTEK SREČE”. Informacijo lahko delite. :)

Bodite lepo, poletje prihaja!

5. november


5.11.2018 – Remember, remember, the fifth of November… Besede iz filma z naslovom V kot vroče maščevanje… No, meni peti november predstavlja poseben spomin, saj sem pred petimi leti (5.11.2013) organizirala svoj prvi koncert za domačo publiko, ki je bil res nekaj posebnega. Naj z vami delim nekaj besed, ki sem jih takrat prebrala občinstvu:

»Čutim, da je moje poslanstvo na tem svetu veliko, čeprav sem tako kot vsak drug človek le delček celote v svojem prostoru in času, ki ga delim v vsemi ljudmi tukaj na Zemlji. Sem pevka in krajinska arhitektka, ki ustvarja boljše pogoje za življenje in bivanje. Verjamem, da je Slovenija nekaj posebnega in si zasluži posebno mesto v svetu. S čistim srcem lahko delamo le dobro in pri tem nas ne more ustaviti prav nič, v to sem prepričana in verjamem, da prav tako mislite tudi vi.«

IMG_1725

Že pred časom sem si nadela umetniško ime Kristina Angelika. Še vedno čutim, da so pred menoj velike stvari. Vsak nastop, pa naj bo ob veselem ali žalostnem dogodku, mi daje potrditev, da s petjem lahko delam čudeže, da mi je preprosto namenjeno, da (tudi) pojem in uporabim svoj glas za navdih mnogih.

Danes bi dopolnil 50 let


2.7.2017 – Moj ati. Pogrešam ga. Še danes mi je zgled.

1

Tako mlad je bil, ko sem prišla v njegovo življenje – prvorojenka. Njegov ponos, njegova »ta lepa«. Veliko me je naučil: nerazložljivega poguma, ljubezni do domovine in glasbe, prvih podjetniških veščin in tega, da je vse mogoče. Danes vem, da se je za ceno številnih odrekanj vsak dan izjemno trudil za svojo družino, čeprav sem ga kot otrok pogosto doživljala kot preveč avtoritarnega in morda celo brezčutnega. Spomnim se, da smo vsako leto odšli skupaj na morje, takrat je bil povsem drug človek.

2

Njegovo mizarsko podjetje je zraslo iz nič. Njegov vsakdan je bil težak, a takrat – na morju ali kdaj na kakšnem sprehodu, se je znal sprostiti. Se nam je zgodila krivica, da nam ga je vzelo ravno morje?

3

S svojim življenjem me je naučil tudi, da ni dobro, če človek zagreni. Če ne misli najprej na lastno dobro in šele nato na druge, tudi na otroke. Zato se zelo trudim in iz dneva v dan še naprej pridno rastem. Po svoje in pogosto tudi v mislih z njim.

4

Hvala, da si bil del življenja vseh nas!

Življenje je …


22.6.2016

ŽIVLJENJE je odmerjena daljica od rojstva do smrti.

Je čas, ki ga lahko izkoristiš ali pa zapraviš.

Je tudi nekaj prej in potem, a predvsem: ZDAJ!

 

Moj današnji navdih po premišljevanju ob ogledu tega videa.

Dan Zemlje


kristina122. april – dan Zemlje je tudi moj rojstni dan. Morda me situacija v svetu in družbi zato še toliko bolj nagovarja k temu, da prispevam po svojih močeh k lepšemu danes in jutri. Pljuvamo v lastno skledo – prepogosto, a še huje je, ko vidiš, da imajo moč, oblast, denar in vpliv tisti, ki jim ni mar za posledice svojih dejanj. Če si upam, lahko tudi jaz veliko naredim za tisto, kar si želim, da bi počeli vsi – z ljubeznijo skrbeli zase in za druge, za svet, Zemljo, naš skupen dom …

Ne strinjam se z vsakršnim nasiljem – pravijo namreč, da smo na tanki meji do nove svetovne vojne … pa vendar je nasilje tudi tam, kjer ga res ne bi smelo biti. Doma. In včasih se zalotim, da nisem nič boljša od nekoga, ki z roko zamahne … brezbrižno ali tako, da prizadene udarec. Udriham z besedami, s kriki nemoči. Takrat se nimam rada. A hkrati tako zelo želim biti boljša. Vsak dan je nova bitka in samo jaz nosim odgovornost ali bo znotraj mene v vsak kotiček duše prišla zmagovalka ali poraženka. Pravzaprav gre za isto osebo. Le drugo lice pokaže. V svoji pristnosti pa seveda krepim in k temu naj povabim prav vse: ne bojte se vedno znova odločiti se za dobro. Tudi če padete. Vedno znova se poberite in pojdite naprej. Predstavljajte si, da bi bil ves svet urejen kot najbolj prijeten dom in nato tudi vi naredite, kar pač lahko.

 

Pojem iz srca


Tako, pa mi je uspelo (z nekaj pomoči podjetja rabim.info) postaviti tudi spletno stran za petje. Danes pravijo, če te ni na spletu, te sploh ni. Vsem, ki me morda ne poznate, naj se najprej na kratko predstavim.

Sem Kristina Ravnjak – po poklicu krajinska arhitektka, v srcu pevka. Krajinsko arhitekturo sem študirala in z veseljem opravljam ta poklic kot samostojna podjetnica in ustanoviteljica start-up podjetja GARTgarden , vendar je težko orati ledino. Načrtovanje in urejanje vrtov je zame poklic, ki me prizemlji. Treba je sklepati dobre posle in strankam vedno ponuditi nekaj več. Pri zagonu in rasti podjetja mi pomagajo številni prijatelji, trenutno pa je prioriteta končanje študija in moj mali princ (sem na porodniškem dopustu).

Zapisala sem, da me urejanje krajine prizemlji, pa vendar sem čisto posebne vrste umetnica, ki zelo rada miselno zaplavam v zvokih izbrane glasbe. Najlepše stvari v življenju (pa tudi tiste najtežje) so se mi zgodile v povezavi s petjem. Kot študentka sem zaradi petja v zboru APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani prepotovala svet. V zboru sem spoznala svojega moža Aljaža, s petjem sem se poslovila od pokojnega očeta… nastopala sem celo v operi (vloga Suzane v Mozartovi Figarovi svatbi v izvedbi Glasbene šole Ljubljana Vič-Rudnik). Pravijo, da sem tudi odlična zborovodja otroškega zbora, pa vendar je v skladu s tempom življenja lahko hitro vsega preveč, zato sem vse dejavnosti v zvezi z glasbo na novo premislila in se odločila.

Petje je zame nekaj, kar lahko dam iz srca. Še najbolje se znajdem kot solistka za posebne priložnosti. Zaradi močne osebne izkušnje sem oseba, ki lahko pričara nepozabno glasbo na veseli poroki ali kot težko slovo (na pogrebu). Z možem vedno več nastopava, zato je bil tudi skrajni čas za malo konkretnejše reklame v obliki urejene spletne strani, ki je pred vami.

Za sklep naj zapišem, da si bom vselej prizadevala biti vedno boljša v tem, kar počnem. Naj bo petje, urejanje vrtov ali kaj tretjega. Ne glede na to, kam me bo petje pripeljalo, si iskreno želim izdati svojo cd ploščo (vsaj eno :)), zato bom vesela, če se boste ob kaki posebni priložnosti odločili za moj nastop in me na ta način tudi finančno podprli. Glede cene in programa sva z možem (moški, ženski glas ob spremljavi kitare) povsem prilagodljiva, ker pa imava tudi kar nekaj glasbenih prijateljev, verjamem, da lahko vsekakor izpolnimo vaše želje.

Naj bo glasba še naprej hrana ljubezni, kot je zapisal že Shakespeare.